Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Projectmedewerker Dynamisch op Weg

Uren per week
24 uur
Regio's
Enschede, Zwolle, Raalte, Almelo
Opleidingsniveau
MBO
Sluitingsdatum
30 september 2024

Projectmedewerker Dynamisch op Weg

Voor project Dynamisch op Weg zijn we op zoek naar een projectmedewerker voor 24 uur per week. Je gaat aan de slag bij de Sallandse Wegenbouw, Bloeme-Weide 23, Haarle.

WerV maakt onderdeel uit van welzijnsorganisatie WijZ, dochterstichting van de Dimence Groep. WerV stimuleert en ondersteunt alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Ons uitgangspunt: iedereen doet mee in de maatschappij. WerV, het vroegere Servicepunt Vrijwilligerswerk en Participatie, zorgt voor contact, kansen en mogelijkheden.

We bieden begeleiding op maat en slaan heel nadrukkelijk een brug tussen zorg en samenleving.

Dynamisch op Weg
Dynamisch op Weg is onderdeel van de Sallandse Wegenbouw in Haarle en een samenwerking tussen de Sallandse Wegenbouw, WerV (Dimence Groep) en ROC van Twente. Het is een project dat werkervaringsplekken biedt aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op een laagdrempelige en proactieve manier helpen zij kwetsbare jongeren verder op weg naar een baan. In de werkplaats in Haarle doen jongeren werkervaring op met onderhoud, reparaties en diverse andere werkzaamheden.

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste, sociale en laagdrempelige projectmedewerker om de jongeren van Dynamisch op Weg te ondersteunen en te begeleiden. Begint het al te kriebelen en wil je ons team versterken? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Als projectmedewerker ben je er voor de deelnemers. Je werkt samen op met de deelnemers en coacht en begeleidt de deelnemers in hun werk op de werkvloer. Al werkende ga je het gesprek met deelnemers aan en bouw je een band op.
Je begeleidt de deelnemers in het ontdekken en ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden op het gebied van werk en/of opleiding maar ook op andere levensgebieden. Je stelt trajectplannen op en rapporteert de vorderingen in voortgangsrapportages en het registratiesysteem.

Naast het begeleiden van de deelnemers houd je je bezig met het werven van deelnemers, onderhoud je contacten met doorverwijzers en ben je voortdurend bezig met netwerken.

Communicatie is de rode draad. Afstemming met de werkplaats chef over de uit te voeren werkzaamheden, heldere en eerlijke communicatie naar de deelnemers en naar de partijen die betrokken zijn bij de deelnemers. Het bijhouden van de PR en communicatie om Dynamisch op Weg onder de aandacht te houden.

Waarom jij het verschil kunt maken
De projectmedewerker heeft een accepterende houding en luistert zonder oordeel. Je staat naast de jongere en hun ouders/begeleiders en gaat uit van gelijkwaardigheid. Je weet de deelnemers te verleiden tot het aangaan van uitdagingen zonder druk uit te oefenen en weet een balans te vinden tussen het niet overvragen en niet ondervragen van de jongere.

Je kijkt naar wat een deelnemer wel kan en waar hij/zij van gaat stralen om ze zodoende in hun kracht te zetten en het zelfvertrouwen te vergroten.

Wat moet je kunnen?

Kennis

  • MBO 4 diploma sociaal werk of begeleider bijzondere doelgroepen;
  • Ervaring in of affiniteit met de doelgroep jongeren;
  • Belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen in de GGZ-en het sociale domein.

Competenties

  • Sociale vaardigheden om jongeren te motiveren, stimuleren en instrueren en het onderhouden van contacten met doorverwijzende instanties;
  • Inlevingsvermogen om de jongeren te begeleiden;
  • Out of the box kunnen en durven denken om zodoende maatwerk te kunnen bieden voor de jongeren;
  • Lef om jongeren de waarheid te vertellen en hun gedrag te spiegelen;
  • Laagdrempelig;
  • Goed kunnen luisteren;
  • Geduld en vasthoudendheid;
  • Uitnodigende houding;
  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheden voor het opstellen van trajectplannen, voortgangsrapportages en het bijhouden van rapporten in het registratiesysteem.

Wij bieden:

  • Een benoeming in de functie van Sociaal werker 2 in de rol van projectmedewerker voor 24uur per week. Voor de duur van 12 maanden met uitzicht op verlenging van de benoeming.
  • Een salaris conform de CAO welzijn schaal 6 (min. €2773,- /max €3968,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
  • Een dynamische omgeving waar we met een enthousiast team de uitdaging aangaan om het vrijwilligerswerk en de participatiemogelijkheden van mensen te vergroten.

Voor meer informatie kun je terecht bij:

  • Paulien Zandbelt via 06-10352558
  • Annemarie van der Kolk via 06-31643500

Wil je solliciteren op deze leuke baan? Solliciteer via de button!

Solliciteren voor Projectmedewerker Dynamisch op Weg

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.

Geen passende vacature gevonden?

We ontvangen graag jouw open sollicitatie om de mogelijkheden te bekijken.

Open sollicitatie sturen

Open sollicitatie

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.