Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Verslavingsarts Dimence Deventer Zwolle

Uren per week
24-32 uur
Regio's
Zwolle, Deventer
Opleidingsniveau
Doctoraal / PhD, WO
Sluitingsdatum
25 oktober 2024

Verslavingsarts Dimence Deventer Zwolle

Altijd al als verslavingsarts in de GGZ willen werken?!

Ben jij die Verslavingsarts die het team Verslavingspsychiatrie in Deventer en/of Zwolle wil komen versterken?.

We hebben behandelteams in Deventer (klinisch en ambulant) en in Zwolle (klinisch en ambulant). Onze behandeling is gericht op herstel van functioneren, met abstinentie als uitgangspunt (cure).
We geloven in een geïntegreerde aanpak van beide problematieken, waarbij we ons ambulante en klinische aanbod optimaal op elkaar laten aansluiten. Ook besteden we in de behandeling van onze patiënten expliciet aandacht aan de medebehandeling van de systemen van onze patiënten. Onlosmakelijk verbonden aan een goede behandeling van verslaving is de somatische zorg. Voor deze somatische kant van de behandeling zijn we op zoek naar een verslavingsarts.

Deel jij ons streven naar een mentaal veerkrachtige samenleving waarin iedereen zich gezien voelt en mee kan doen? Denk je in mogelijkheden, werk je resultaatgericht en sta je stevig in je schoenen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Dimence zet in op het uitbreiden en verstevigen van haar behandelaanbod voor onze doelgroep van patiënten bij wie sprake is van een combinatie van verslaving en psychiatrische problematiek.

Wat ga je doen?
Als Verslavingsarts werk je zowel klinisch als ambulant en houd je je bezig met het somatisch onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en begeleiden van patiënten met verslavings- en psychiatrische problematiek.
Je indiceert de noodzaak tot behandeling/begeleiding. Je stelt een behandelplan op en verwijst zo nodig door naar externe specialisten. Je treedt hierbij op als intermediair tussen patiënt en externe behandelaar. Uiteraard zorg je voor een juiste, tijdige en volledige registratie en verslaglegging.

Daarnaast geef je voorlichting aan patiënten en patiëntsystemen en integreer je somatisch medische zorg in de psychiatrische behandeling. Dit doe je door behandelaars en andere belanghebbenden te informeren en te consulteren inzake de situatie van de patiënt in het bijzonder en middelengebruik en verslaving in het algemeen.
Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied, bent bereid te participeren in wetenschappelijk onderzoek en bijdragen aan wetenschappelijke publicaties.

Hoe werken we?
De klinische afdeling combineert crisisopnames (detoxificatie) en reguliere opnames. De crisisopnames duren 2 weken en de reguliere opnames 6 weken, waarbij verlenging met een zelfde termijn tot de mogelijkheden behoort. De afdeling kenmerkt zich door een gestructureerde dagelijkse routine, met een grote mate van voorspelbaarheid, een evenwichtige balans tussen in- en ontspanning en mogelijkheden tot het leren van vaardigheden.

Ons programma is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en het hernemen van de eigen verantwoordelijkheid in het dagelijks functioneren met als doel het terugkrijgen van regie over het eigen leven. In de ambulante teams ben jij aanspreekpunt voor de somatische component van verslavingsgedrag en denk je mee over adequaat individueel behandelbeleid en de ontwikkeling van ons behandelaanbod.

We hebben veel te bieden!

  • We bieden een uitdagende baan voor 24-32 uur per week in een prettige en veilige werkomgeving, waar je doet waar je goed in bent.
  • Het dienstverband is voor vast.
  • We maken werk van jouw ontwikkeling in de vorm van een scholingsbudget en intern aangeboden bij- en nascholingen.
  • We besteden aandacht aan een goed evenwicht tussen werk en privé. We ondersteunen jou op het gebied van vitaliteit, loopbaan en gezondheid in de vorm van cursussen, workshops en coaching.
  • Over verdere arbeidsvoorwaarden komen we graag in gesprek.

Ben jij onze nieuwe collega?

Dan...

  • …ben je een geregistreerd arts met de opleiding tot verslavingsarts.
  • ...ben jij gepassioneerd over onze doelgroep en toon je dit door écht menselijk contact te maken.
  • ...houd je de ontwikkelingen binnen de ggz scherp in de gaten en sta je klaar om deze ontwikkelingen in de organisatie in te brengen.
  • ...ben je gericht op samenwerking, kun je je collega's stimuleren en motiveren. Daarnaast kun je op een positieve wijze feedback geven en ontvangen.
  • ...denk je in mogelijkheden. Je kijkt niet naar wat er niet kan, maar focust op wat er juist wel kan.
  • ...ga je kwaliteits- en resultaatgericht te werk.
  • …ben je bereid om deel te nemen aan diensten buiten kantoortijden.

Wil je alleen voor anderen zorgen? Kom dan niet bij ons werken.

We zijn tot slot erg nieuwsgierig naar wat jij voor onze mensen kunt betekenen. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt om je functie naar wens in te vullen. Bij Dimence krijg je alle ruimte om dat te doen. Maar wel zo, dat je ook nog tijd overhoudt om aan jezelf te besteden. We zeggen niet voor niets: als je alleen voor anderen wilt zorgen, kom dan vooral niet bij ons werken.

Dimence

Dimence streeft naar een mentaal veerkrachtige samenleving waarin iedereen zich gezien voelt en mee kan doen. Wij dragen hieraan bij met toonaangevende specialistische ggz en kennis. We leren dagelijks van elkaar, zodat we het morgen nog beter kunnen doen. Wij geloven in flexibiliteit, creativiteit en samenwerking, zowel met de cliënt, naasten en andere professionals.

Meer informatie
Als bovenstaande je aanspreekt maken we graag kennis met je. Voor meer informatie of het plannen van een kennismakings- of oriënterend gesprek kun je contact opnemen met Daan Wenderich 06-32452019

Enthousiast? Reageer dan snel via de sollicitatiebutton!

Solliciteren voor Verslavingsarts Dimence Deventer Zwolle

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.

Geen passende vacature gevonden?

We ontvangen graag jouw open sollicitatie om de mogelijkheden te bekijken.

Open sollicitatie sturen

Open sollicitatie

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.