Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Klinisch psycholoog Transfore polikliniek Zwolle

Uren per week
24 tot 36 uur
Regio's
Zwolle
Opleidingsniveau
WO
Sluitingsdatum
10 november 2024

Klinisch psycholoog Transfore polikliniek te Zwolle 24-36uur

Ben jij een klinisch psycholoog met affiniteit voor forensische psychiatrie?

Kom werken bij polikliniek De Tender van Transfore in Zwolle. Wij bieden ambulante behandeling aan patiënten met (dreigend) gewelddadig of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bij ons werk je met evidence-based methoden en een contextuele benadering om het risico op herhaling te verkleinen en de veiligheid van de samenleving te vergroten. Je werkt op het snijvlak van zorg en strafrecht met patiënten met ernstige forensische psychiatrische problematiek. Dat maakt ons werk uitdagend en boeiend. We zoeken een klinisch psycholoog die effectieve zorgplannen opstelt voor onze patiënten.

"Het mooie van werken met forensische patiënten is dat je een stapje verder gaat. Je ziet bijna alle problematieken, maar dan in ernstige vorm en met direct gevaar voor anderen. Je werkt dus niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de samenleving. Bij het inschatten van risico’s is het belangrijk om goed na te denken of te sparren met collega's. Dat doe ik graag." ~ Laura, klinisch psycholoog.

Dit ga je doen als klinisch psycholoog
Als klinisch psycholoog houd je je bezig met complexe behandelingen (individuele-, groeps- en systeempsychotherapie). Tevens verricht je testdiagnostiek en risicotaxaties en stel je vanuit een casusconceptualisatie een passend zorgplan op. Als regiebehandelaar werk je samen met de uitvoerend behandelaar om de behandeling in goede banen te leiden. Ook:

  • Werk je samen met externe partners zoals zorgverleners en huisartsen.
  • Stimuleer je je collega’s om behandelingen up-to-date te houden.
  • Initieer je nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied.

In welk team ga je werken als klinisch psycholoog?

Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team, waar een sterke onderlinge solidariteit heerst. Collega’s hebben oog voor elkaar en ervaren de samenwerking als zeer prettig. Het team is voortdurend op zoek naar vernieuwing en speelt in op de groeiende complexiteit van de patiëntenpopulatie in de GGZ. De uitdaging is om deze patiënten zo snel en doeltreffend mogelijk te behandelen. We werken volgens de meest recente richtlijnen en hebben nauwe samenwerking met het forensisch FACT-team. Daarnaast bieden de forensisch psychiatrische afdelingen en klinieken ondersteuning aan de ambulante behandeling, wat ons werk nog effectiever maakt.

Ben jij onze nieuwe klinisch psycholoog?
Je bent een gedreven BIG-geregistreerde klinisch psycholoog met affiniteit voor forensische psychiatrie en GGZ . Verder:

  • Heb je actuele kennis over de forensische psychiatrie en de specialistische GGZ in samenhang met psychofarmaca, of zou je je hierin willen verdiepen.
  • Heb je goede kennis van de principes en behandelvormen in de verschillende referentiekaders, met het accent op (cognitieve) gedragstherapie.
  • Heb je affiniteit met het online vorm geven van behandelingen.
  • Beschik je over kennis en vaardigheden op het gebied van psychodiagnostiek en forensische risicotaxatie, of zou je je hierin willen verdiepen.
  • Heb je een heldere visie en hecht je groot belang aan een goede samenwerking.
  • Heb je een verbindende wijze van communiceren zowel binnen het team als daarbuiten en kun je een inspirerend werkklimaat creëren.
  • Ben je empathisch, doortastend en heb je humor.
  • Ook GZ psychologen worden uitgenodigd om te reageren.

Wat mag je van Transfore verwachten?

Bij Transfore krijg je een afwisselende baan voor 24 tot 36 uur per week in een dynamische werkomgeving waar je werk echt maatschappelijke impact heeft. Je begint met een contract van 1 jaar, met de intentie dit om te zetten in een vast dienstverband. Inschaling vindt plaats in FWG 70 volgens de CAO GGZ, waarbij doorgroei naar schaal 75 een mogelijkheid is. Transfore kent korte lijnen en vindt het belangrijk dat je meedenkt over organisatieontwikkeling en speerpunten als innovatie en duurzaamheid. Samenwerken is bij ons aan de orde van de dag: met patiënten en collega’s binnen en buiten de organisatie.

Over Transfore

Transfore is dé instelling voor forensische GGZ in Oost-Nederland en is onderdeel van de Dimence Groep. Met 200 collega’s werken we aan de psychische- en psychiatrische problematiek van patiënten die grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Dit door behandeling, begeleiding, ondersteuning en dagbesteding. Daarbij staat de veiligheid van de samenleving altijd voorop. We werken hiervoor nauw samen met de patiënt, maar ook met familie, specialisten, zorgaanbieders, justitie en de omgeving. Want hoe beter we samen werken, hoe beter we samen leven.

Wil je meer weten over werken als klinisch psycholoog bij Transfore?

Heb je vragen over de functie of wil je een afspraak maken om een keer te komen kijken? Bel dan met Matthijs Vroegop, teamleider Zorg (06-42409765) of met Miranda Moes teamleider bedrijfsvoering (06-22778846). Ze maken graag kennis met jou.

Enthousiast? Wij gaan graag met je in gesprek!

Solliciteren voor Klinisch psycholoog Transfore polikliniek Zwolle

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.

Geen passende vacature gevonden?

We ontvangen graag jouw open sollicitatie om de mogelijkheden te bekijken.

Open sollicitatie sturen

Open sollicitatie

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.