Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Opleidingsplek Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Harderwijk

Uren per week
32 uur
Regio's
Harderwijk
Opleidingsniveau
HBO
Sluitingsdatum
22 november 2024

Opleidingsplek Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Team Noord Veluwe Jeugd ggz locatie Harderwijk

Ben jij toe aan een verdieping in je vak doormiddel van een leerzame uitdaging? Ben je een ervaren verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en/of kinderen en jongeren? Kun jij je vinden in de kernwoorden maatschappelijk- en sociaal georiënteerd, interprofessioneel werken, flexibel, empatisch en systeemgericht?

Dan is de post hbo opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige een mooie uitdaging voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?

In 18 maanden wordt je opgeleid tot een gespecialiseerd Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV). Je werkt per week minimaal 32 uur bij Jeugd ggz, team noord Veluwe (werklocatie Harderwijk). We bieden je een interessante opleidingsplaats voor minimaal 32 uur per week en daarin volg je 1 dag in de week theorie aan één van de hogescholen waarmee de Dimence Groep samenwerkt (HAN, Hanze of HU). Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. De kosten van de opleiding en de verplichte literatuur worden vergoed. De opleiding start in het voorjaar van 2025.

De post-HBO SPV opleiding leidt jou op tot een gespecialiseerd sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Je leert te werken op basis van present zijn, evidence based practice en samen beslissen, waarbij jij oog hebt voor de maatschappelijke- en sociale context en de draagkracht van client(systemen). Je werkt interprofessioneel samen om de beste kwaliteit van zorg te leveren.

Wat ga je doen?

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding ontwikkel je je tot een zelfstandig functionerende gespecialiseerd verpleegkundige, binnen de maatschappelijke gezondheidszorg. Je werkzaamheden vinden gedurende de opleiding voor het grootste deel plaats binnen een ambulant specialistische jeugd ggz team. Je bent betrokken bij diagnostiek en behandeling van baby’s, peuters, kleuters, kinderen, pubers en adolescenten, samen met hun gezinnen. Je werkt nauw samen met ouders, scholen en andere belangrijke betrokkenen. Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden en coördineert het zorgproces. Daar waar nodig intervenieer je binnen crisissituaties. Je werkt outreachend, dus niet alleen op kantoor, maar ook dichtbij de leefwereld van het kind plaats vindt. Naast individuele contacten kun je ook bij groepsbehandeling betrokken zijn. Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden en coördineert het zorgproces. Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding ben je binnen en buiten de organisatie consultatief beschikbaar.

Aangezien je in opleiding bent vindt uiteraard alles plaats onder supervisie van jouw werkbegeleider.

Wie zijn wij?
Jeugd ggz Dimence Groep richt zich op kinderen en jongeren van -9 maanden tot 18 jaar en biedt op verschillende locaties ambulante specialistische hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Er wordt intensief samengewerkt met verschillende partners in de regio. Gedurende de opleiding maak je deel uit van team noord Veluwe, met als werklocatie Harderwijk.

Ben jij onze nieuwe Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in opleiding?
Wij willen deze opleidingsplaats graag aanbieden aan een stressbestendige, flexibele (BIG geregistreerde) (psychiatrisch) verpleegkundige. Verder:

  • Heb je een diploma HBO- verpleegkunde en ben je BIG-geregistreerd.
  • Heb je minimaal 2 jaar werkervaring in een relevant werkgebied in de ambulante sociale psychiatrie.
  • Kun je zelfstandig en goed samenwerken, lever je een actieve bijdrage in het multidisciplinair overleg en beschik je over een assertieve attitude.
  • Ben je creatief en flexibel en beschik je over sensitiviteit in de omgang met ouders en kinderen.
  • Is samenwerken met belangrijke betrokkenen rondom het kind vanzelfsprekend.
  • Beschik je over goede schriftelijke en digitale vaardigheden en ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.
  • Functioneer je goed in teamverband en draag je op eigen initiatief bij aan de hulpvraag en ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun systeem.
  • Vind je het een uitdaging om deel te zijn van een zelfverantwoordelijk team.

Wat wij bieden?
We bieden je een interessante opleidingsplaats voor minimaal 32 uur per week met begeleiding door een ervaren sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Wij geven je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

De opleiding start in het voorjaar van 2025. De kosten die vergoed worden bestaan uit lesgeld en de verplichte boeken.

De functie van sociaal psychiatrisch verpleegkundige (i.o.) is ingedeeld in FWG 50 volgens de CAO ggz. Daarnaast is er een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden conform de CAO ggz. Wanneer je de opleiding hebt afgerond, ga je als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige naar FWG 55.

Meer weten?
Voor vragen over het team kun je contact opnemen met Carla de Breij (SPV) of Els Venus (SPV) op telefoonnummer (0341)496480

Over de inhoud van de opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige kun je contact opnemen met Moniek Obdeijn, opleider SPV via de mail: spvopleidingen@dimencegroep.nl

Geïnteresseerd in de opleidingsplaats tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige? Solliciteer alvast via de sollicitatiebutton!

Solliciteren voor Opleidingsplek Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Harderwijk

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.

Geen passende vacature gevonden?

We ontvangen graag jouw open sollicitatie om de mogelijkheden te bekijken.

Open sollicitatie sturen

Open sollicitatie

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.