Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Gezinsbehandelaar Jeugd GGZ Team Doetinchem

Uren per week
24-28 uur
Regio's
Doetinchem
Opleidingsniveau
HBO
Sluitingsdatum
11 november 2024

Gezinsbehandelaar Jeugd GGZ Team Doetinchem

Wil jij in team Doetinchem het verhaal van je cliënt begrijpen en onderzoeken wat passend is? Samen met het gezin, met collega’s en met samenwerkingspartners? Zie je daarbij de therapeutische relatie als het meest werkzame bestanddeel van een behandeling? Dan komen wij graag met jou in contact!

Voor team Doetinchem zijn wij op zoek naar een gezinsbehandelaar, bij voorkeur met interesse IMH, die ons team wil versterken. Het betreft een vacature voor 24- 28 uur per week.

Over Jeugd ggz

Bij Jeugd ggz - Dimence Groep bieden we ambulante gespecialiseerde ggz voor kinderen en jongeren van -9 maanden tot 23 jaar. Onze zorg bestaat uit diagnostiek en behandeling van baby’s, peuters, kleuters, kinderen, pubers en adolescenten, samen met hun gezinnen. Daarbij horen ook ongeboren kinderen en hun ouders. Dat doen we als er sprake is van een psychische ontregeling. We werken in de volle breedte van complexe gespecialiseerde ggz en met vier specifieke aandachtsgebieden: Complex Trauma, Early Childhood / Infant Mental Health (IMH), Transitiepsychiatrie én Contextueel Behandelen. Onze teams werken in Gelderland en in Overijssel.

Samen onderzoeken we wat passend is; samen puzzelen noemen we dat. Breed kijken, met de gedachte dat geen mens gelijk is en iedere situatie uniek. De bouwstenen die we aangereikt krijgen zijn nooit uniform. In de complexiteit van die puzzel zien wij de kwaliteit van de therapeutische relatie als het meest werkzame bestanddeel van onze behandelingen. We willen echt begrijpen en samen onderzoeken wat nodig is. Samen met cliënten en gezinnen, in onze teams en MDO’s en door samen te werken met samenwerkingspartners en opdrachtgevers.
Het is onze missie om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Hierbij richten we ons op de veerkracht en mogelijkheden van mensen. Wij denken dat gezondheid met het hele leven te maken heeft. Dat gaat over zowel mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, als over meedoen, dagelijks functioneren en lichaamsfuncties. Om gezond te zijn en te blijven is veerkracht nodig en balans tussen de verschillende levensdomeinen. Balans vinden doe je dichtbij, in samenhang en vanuit eigen mogelijkheden en regie.

Team Achterhoek
Team Achterhoek is een enthousiast, gedreven en ambitieus zelfverantwoordelijk team in ontwikkeling, waardoor er ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. We zijn een multidisciplinair team bestaande uit (GZ- en basis-) psychologen, een klinisch psycholoog, SPV’er, psychodiagnostisch werker, gezinsbehandelaar, speltherapeut, PMT’er, systeemtherapeut, arts en een kinder- en jeugdpsychiater.

Wat ga je doen?
Joey van 3 heeft veel meegemaakt en nu vaak boze buien waarbij hij ook zijn zusje van 1 pijn kan doen. De moeder van Emma is na de geboorte somber geworden en kan niet genieten van haar baby. Baby Murat huilt veel en slaapt slecht; ouders zijn ten einde raad. Zomaar een aantal zaken die je als gezinsbehandelaar op een dag tegen kan komen.

Als gezinsbehandelaar geef je hulp thuis, in de context waar kinderen opgroeien. De ambulante hulp kan bestaan uit:

  • Versterken van de ouder-kind relatie, stimuleren van veilige hechting.
  • Het vinden van een passende opvoedingsaanpak bij het kind.
  • Uitleg geven over psychische problemen bij ouders en/of kinderen en helpen afstemmen hierop.
  • Het verbeteren van verhouding tussen draagkracht en draaglast binnen het gezin.
  • Versterken van eigen kracht en netwerk van het gezin.

In het verlengde hiervan onderhoud je contacten met de behandelaren binnen en buiten het team en met betrokkenen in het netwerk rond het gezin. Je verricht administratieve werkzaamheden, neemt deel aan teamoverleg en teamintervisie. Tevens heb je regelmatig overleg met andere gezinsbehandelaren binnen Jeugd ggz.

Wij hebben veel te bieden!

  • We bieden je een boeiende en uitdagende functie in een dynamisch team dat nauw met elkaar samenwerkt.
  • 24-28 uur per week
  • De functie is ingedeeld volgens de CAO-GGZ en daarnaast hebben we onze eigen aanvullende regelingen zoals bedrijfsfitness, collectiviteitskortingen en een fietsplan.
  • Opleiding en ontwikkeling van medewerkers behoort tot een integraal onderdeel van onze werkwijze.

Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en vakkundige gezinsbehandelaar die affiniteit heeft met het werken met (jonge) kinderen en hun gezinnen. Verder:

  • Beschik je over een diploma HBO-V (BIG), SPH, maatschappelijk werk of Social Work (SKJ).
  • Heb je de post-hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) gevolgd.
  • Heb je ervaring in de GGZ en kennis van kinder- én volwassenenpsychiatrie in een ambulante setting.
  • Heb je kennis en inzicht in de ontwikkelingsgebieden van het jonge kind. Extra andere aanvullende kennis en ervaring kunnen ook passend zijn binnen ons team.
  • Ben je bereid om op onregelmatige tijden te werken op werkdagen, rekening houdend met de agenda van het gezin.
  • Ga je op een transparante en respectvolle manier contacten aan.
  • Werk je zelfstandig en in teamverband en hebt een proactieve houding.
  • Zelfreflectie, humor en relativeringsvermogen zijn kenmerkend voor jou.
  • Het is van belang dat je in het bezit bent van rijbewijs B en de beschikking hebt over een auto.

Kortom, als jouw passie ligt in het werken met gezinnen met (jonge) kinderen en je ziet een uitdaging in het werken met complexe gezinssystemen, dan vragen we je zeker te solliciteren!

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de functie contact met Francine Leenders (klinisch psycholoog) via 0314-712606 (secretariaat) of f.leenders@jeugdggz.com

Enthousiast? Reageer dan via de sollicitatiebutton!

Solliciteren voor Gezinsbehandelaar Jeugd GGZ Team Doetinchem

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.

Geen passende vacature gevonden?

We ontvangen graag jouw open sollicitatie om de mogelijkheden te bekijken.

Open sollicitatie sturen

Open sollicitatie

Wordt geladen, één moment geduld a.u.b.